Ajuntament de Xodos

Rutes turístiques

Informació sobre com arribar a Xodos des de Castelló de la Plana

 

Recorrent el nucli urbà:

El poble de Xodos està espectacularment situat sobre "la Roca" (1.063m), una mola Cortada cap al Nord-oest per un impressionant precipici de 100 m d'altura. Passejant pels seus carrers tortuosos i escalonats, es poden trobar múltiples restes de muralles, portes i torres integrats en l'actual caseriu que ens traslladaran a un ambient històric ancorat en el temps.

Quasi en el més alt, la plaça de l'Església concentra l'Església parroquial de Sant Pere apòstol (S.XVII) amb una nau de tres altars i campanar, la Torre Portal, una preciosa entrada porticada sobre la qual es troba "El Callís" i l'accés a través del carrer Major a la Roca, magnifique mirador quasi en precipici sobre el paisatge de pins i alzines. Allí observarem la torrassa del castell àrab en ruïnes que ha dominat tota la nostra ascensió.

La Casa Abadia i la Casa Capitular, són exemples de la solida arquitectura que conserva esta població. En l'església podrem admirar una creu gòtica del S.XVI de plata llaurada amb esmalts, i una imatge de la Mare de Déu amb el Xiquet, en fusta policromada.

Fins allí arribem des de la Plaça de la Font pel carrer de l´Esglesia, endinsant-nos pels carrers d´Enmig, Peraire o Creus fins a arribar a "els Basses" o antic llavador on les dones llavaven la roba. La fresca aigua provinent del brollador de "Els Cirers", que brolla per les fonts de la localitat, ens refrescara en el nostre passeig. L'ermita de Sant Cristòfol, patró del municipi, està situada sobre un pedestal rocós que domina el poble i des del que es pot divisar el mar.

 

Rutes pel terme municipal:

Ruta 1: Bassot del Mas de Blau

Ruta 2: Pou de la Vega

Ruta 3: Mas de la Vega

 

Rutes per altres llocs d'interés:

Parc Natural del Penyagolosa

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal